Cu noua amenda pentru nerespectarea legii antitrust, Microsoft a ajuns la penalitati in valoare de 2,16 miliarde de euro. Toate sanctiunile au fost date de Comisia Europeana.

Microsoft "a facut rost" de o noua amenda din partea Comisiei Europene: 561 de milioane de euro. Penalitatea a fost data pentru nerespectarea legii antitrust. Concret, compania americana s-a obligat inca din 2009 sa ofere utilizatorilor Windows posibilitatea de a alege browser-ul de internet dar nu s-a tinut de cuvant nici pana in ziua de astazi.

Conform investigatiei desfasurate de autoritatea europeana, Microsoft a vaduvit peste 15 milioane de utilizatori de libertatea de a alege un soft pentu navigarea pe internet. Este pentru prima oara cand Comisia Europeana amendeaza o companie pentru nerespectarea legii antitrust.

Microsoft a primit prima amenda la aparitia sistemului de operare Windows, banii "ceruti" pana acum de autoritatea europeana ajungand la suma de 2,16 miliarde de euro. O alta firma care se afla in vizorul comisiei este Google. Compania ar putea fi amendata pentru ordinea din pagina a raspunsurilor pe care le ofera la cautare.

Share articol: