Poti alege fie doar sa urmaresti lectiile, fie sa iti dai si certificarile, la sfarsit.

Linux Foundation a anuntat ca va oferi gratuit cursul online Introduction to Linux, pentru toti cei care vor sa invete bazele sistemului de operare. In mod normal, acest curs costa 2400 de dolari. El se va face prin edX, o platforma de invatare online guvernata de Harvard si MIT.

Cursul Introduction to Linux va avea loc la vara si va putea fi facut de toti doritorii, fara sa existe o limita de locuri. Deocamdata nu a fost stabilita o data, dar cererea e mare. Directorul de comunicare de la Linux Foundation a declarat ca 2500 de persoane s-au inscris la 24 de ore de la anunt.

Cei mai multi dintre utilizatori vor reusi sa termine cursul in 40 pana la 60 de ore. Poti doar sa primesti materialele de didactice si sa urmaresti lectiile, fara sa dai certificarile la final. Insa ar fi pacat, pentru ca testul in urma caruia primesti certificatul de absolvire este la randul sau gratuit si ar putea sa iti prinda bine sa actualul sau la viitorul loc de munca.

Cei de la Linux Foundation au mai spus ca daca totul merge bine la vara, au de gand sa ofere si alte cursuri gratuite in viitor, scrie arstechnica.

Share articol: