Compania a finalizat dezvoltarea celui mai promitator produs al sau

“Gata. Am finalizat totul!” e vestea pe care oficialii Microsoft au dat-o astazi fanilor. Windows 10 e pus la punct si tot ce mai trebuie e sa asteptam data de 29 iulie, cand vom primi liber la download. Windows 10 va fi gratuit pentru toti utilizatorii cu licenta valabila, in cazul in care ai fost pe o insula pustie in ultimele luni.

Microsoft a trecut Windows 10 la stadiul RTM, adica “Released for manufacturing”, dupa ce sistemul de operare s-a aflat in faza de testare beta din octombrie 2014. Nu mai putin de 5 milioane de utilizatori au testat softul in stadiul beta. Microsoft a selectat build-ul 10240 pentru a primi onoarea RTM, ceea ce inseamna ca producatorii de laptopuri, tablete sau PC-uri pot incepe deja sa le echipeze cu Windows 10.

CUM SA-TI INSTALEZI GRATUIT WINDOWS 10

Chiar daca lansarea oficiala a Windows 10 va fi peste exact doua saptamani (si la aproape 20 de ani dupa ce Microsoft a lansat Windows 95), primele device-uri cu noul OS preinstalat vor fi disponibile in magazine cu intarziere de cel putin o luna. Noul OS ar putea fi si ultima versiune de Windows pe care Microsoft o mai lanseaza.

Noua viziune a companiei din Redmond este de a oferi Windows mai mult ca un serviciu si nu ca un simplu sistem de operare. Asta inseamna ca de acum incolo, Microsoft se va concentra mai degraba pe actualizarea permanenta a sistemului cu noi functii, update-uri si patch-uri de securitate, in loc sa dezvolte o noua versiune de la zero. 

Share articol: