Tehnologia care se afla la baza produselor ESET detine recordul de premii consecutive VB100 (Marea Britanie), intre toti furnizorii de solutii de securitate.

ESET lanseaza noile sale produse de protectie, NOD32 Antivirus 8 si ESET Smart Security 8. Ele includ protectie Botnet si sistem avansat de blocare a exploit-urilor, ofera functii anti-phishing si capacitati de scanare a fluxurilor de date din mediile sociale.

“Aceste noi caracteristici le ofera utilizatorilor ESET NOD32 Antivirus 8 si ESET Smart Security 8 un nivel sporit de securitate, in timp ce acestia isi verifica mesajele email, navigheaza pe web sau isi verifica online conturile bancare,” spune Ignacio Sbampato, Chief Sales & Marketing Officer la ESET. 

Cisco Annual Security Report 2014 si 2014 Midyear Security Report arata ca exploit-urile Java si-au adjudecat pana la 91% din indicatorii de compromitere (IOC) in noiembrie 2013, crescand pana la 93% incepand cu 2014,  urmate fiind de exploit-uri ale Adobe Reader, Microsoft Excel si Microsoft Word, cu o cota de 3%. 

Exista asadar o rata crescuta de exploatare a vulnerabilitatilor, erorilor sau bugurilor respectivelor softuri, cu scopul final de preluare a controlului asupra intregului computer. Atat ESET NOD32 Antivirus 8 cat si ESET Smart Security 8 protejeaza utilizatorii de PC-uri impotriva acestui tip de exploatari prin modulul Enhanced Exploit Blocker.

ESET Smart Security 8 introduce si o caracteristica noua de protectie botnet care protejeaza computerul impotriva tentativelor prin care se incearca preluarea controlului acestuia de la distanta, pentru ca ulterior, forta de calcul a acestuia sa fie utilizata  in scopuri rauvoitoare, in cadrul unor vaste retele de calculatoare infectate, controlate de catre atacatori (retelele botnet). In 2014, Raportul Verizon ce Investigheaza Pierderile de Date arata ca activitatea botnet a reprezentat categoria de crimeware care a detinut ponderea cea mai mare, de 86%.

In anul 2013 de pilda au fost identificate atacuri botnet cu un nivel de sofisticare foarte inalt. Tehnologia din interiorul ESET Smart Security 8 descopera modele de comunicatii de retea nespecifice, caracteristice retelelor botnet. O astfel de demascare a unei activitatii malware tip botnet a fost operatiunea Windigo, efectuata de catre laboratoarele  de cercetare ESET in primavara trecuta. 

Au fost astfel descoperite peste 25.000 de servere infectate, folosite de peste doi ani pentru a redirectiona o jumatate de milion de vizitatori web catre continut malware, in fiecare zi. In  total, botnet-ul a permis atacatorilor sa trimita mai mult de 35 milioane de mesaje spam pe zi.

ESET Smart Security 8 include si modulele Anti-theft (anti-furt), Control Parental si Firewall Personal.

Share articol: