Microsoft mai închide un capitol nereușit din istoria sa în acest final de an.

10 decembrie 2019 este ultima zi în care sistemul de operare Windows 10 Mobile va mai primi suport din partea gigantului Microsoft, care a decis să îl închidă.

Odată cu acest final de eră, Microsoft plănuiește să se reorienteze spre alte soluții dedicate pentru piața de dispozitive mobile, concentrându-se mai ales spre aplicații și dezvoltarea device-urilor Surface.

Dispozitivele care încă mai au Windows 10 Mobile pe ele vor continua să funcționeze, însă nu vor mai primi niciun update, motiv pentru care utilizatorii ar trebui să ia în calcul să le schimbe cât mai repede. 

Unul dintre principalele focusuri pentru Microsoft în perioada următoare va fi dezvoltarea serviciilor și tehnologiei din spatele Surface Duo, telefonul dualscreen pe care compania americană l-a prezentat anul acesta. 

Piața smartphone-urilor a fost un real eșec pentru Microsoft încă de la bun început, iar acest lucru a fost recunoscut chiar și de Bill Gates, care și-a asumat vina pentru faptul că nu a putut anticipa cât de important va deveni un sistem de operare precum Android.

Share articol: