Google ofera un spatiul de stocare gratuit de pana la 5 GB pentru filme, fotografii, documente si alte fisiere

Dupa succesul Dropbox si lansarea aplicatiilor similare iCloud si SkyDrivede catre Apple si Microsoft, a venit randul celor de la Google sa intre pe cerul innorat al Internetului. Compania americana a anuntat ieri lansarea serviciului Google Drive.

Norul permite incarcarea si accesarea tuturor fisierelor de care utilizatorii au nevoie, de la filme si fotografii pana la fisiere Google Docs si PDF. Cu Google Drive utilizatorii pot lucra in timp real la editarea documentelor, tabelelor sau prezentarilor.

Google ofera gratuit pana la 5 GB. Pentru un spatiu de stocare mai mare sunt disponibile alte trei variante contra cost, de 25 GB pentru 2,49 dolari pe luna, de 100 GB pentru 4,99 USD/luna si de 1 TB pentru 49,99 dolari pe luna.

Google Drive integreaza celelalte servicii Google, astfel incat pentru un nor mai mare, spatiul de stocare Gmail creste la 25 GB. Fisierele din nor pot fi postate si pe reteaua de socializare Google+.

Un alt avantaj Google Drive este optiunea de conversie a fisierelor scanate in format OCR (Optical Character Recognition). Serviciul este disponibil pentru Windows si Mac, dar si pentru dispozitivele mobile cu sistem de operare Android si in curand si pentru cele cu iOS.

Download Google Drive

Sursa: googleblog.blogspot.com

Share articol: