Daca vrei sa gasesti mai usor ceea ce cauti, acesta este motorul de cautare potrivit pentru tine.

Motorul de cautare Bing aduce o inovatie menita sa imbunatateasca substantial experienta cautarii pe Internet. Bing poate, de joi, sa creeze ad-hoc filmulete care sa iti ofere de pe wikipedia datele esentiale despre un anumit loc pe care il cauti pe Internet, o persoana, o trupa rock si asa mai departe.

Minunea se intampla gratie unei decizii luate de compania care detine motorul de cautare, Microsoft. Aceasta a cumparat startup-ul Qwiki, o firma tanara care se ocupa cu crearea unor prezentari video interactive.

"Cand am pornit aceasta companie, ne-am uitat la pagina de search si ne-am spus: ar trebui sa fie un buton de play langa fiecare rezultat, si e incredibil sa transformam acest vis in realitate", a declarat cofondatorul Qwiki, Doug Imbruce, pentru VentureBeat.

Atunci cand dai o cautare pe Bing dupa, sa zicem Transylvania, in dreptul rezultatului de pe wikipedia vei descoperi un buton magic.

Apasandu-l, vei vedea un filmulet care iti prezinta, pe scurt, Transilvania in limba engleza. Vocea din off suna foarte bine, cu toate ca nu e decat un text to speech. In partea de jos a video-ului poti vedea si un fel de subtitrare.

Share articol: