Prima editie a Break and Make Workshops and Hackathon are loc la TechHub Bucuresti, pe 28 si 29 martie.

Daca te pricepi la tehnologie, Intel are o provocare pentru tine. Compania de IT organizeaza primul eveniment Break and Make Workshops and Hackathon, impreuna cu hub:raum, DeviceHub.net si Wyliodrin. Evenimentul va avea loc la TechHub si presupune realizarea de aplicatii pentru minicalculatorul Edison, destinat in special dispozitivelor purtabile.

La eveniment pot participa antreprenori, dar si programatori care vor sa puna bazele unui startup. Cei care isi doresc, insa, sa intre in concurs, trebuie sa aiba cunostinte solide de programare.

“Domeniile de interes sunt, printre altele, design, dezvoltare de software si inginerie. Obiectivul nostru este sa aducem laolalta antreprenori si programatori pentru a dezvolta prototipuri ale unor solutii comerciale viabile”, spune Raluca Oltean, EMEA Higher Education Program Manager. 

Tinerii romani pot veni cu idei indraznete. Minicalculator Edison a fost capabil inclusiv sa lanseze o racheta:

Sambata, 28 martie, Intel si hub:raum organizeaza doua sesiuni de workshop si programare utilizand platforma Edison. Tot atunci se vor stabili si echipele care vor concura la hackathon. Duminica, echipele vor realiza un prototip al proiectului, pe care il vor testa pentru a se asigura ca functioneaza inainte de prezentarile finale, programate pentru aceeasi zi.

Programatorii vor folosi Intel Edison ca o componenta de baza a proiectului, la care vor adauga senzori furnizati de terti. Tinerii vor pune in miscare tehnologia folosind softul propriu, creat de ei.

Castigatorii vor fi selectati de un juriu format din reprezentanti ai comunitatii de dezvoltatori locali, ai mediului universitar si ai jurnalistilor. 

Proiectele realizate vor fi evaluate in baza urmatoarelor criterii: inovare/creativitate, potentialul de comercializare, experiența utilizatorului, dificultatea tehnica si functionalitate. Potrivit Intel, toate criteriile de evaluare vor avea o pondere egala.

Echipele castigatoare vor primi urmatoarele premii: Premiul I – Placi Edison si un set de casti SMS Audio BioSport; al doilea premiu – placi Edison; al treilea premiu: placi Galileo.

La un targ din New York, minicalculatorul Edison a fost folosit la manevrarea unei girafe mecanice, de peste 4 metri:

Share articol: