Compania a mai avut o singura data un program important de restructurare a personalului, in 2009, cand a dat afara 5.800 de oameni, adica 5% din totalul angajatilor.

Microsoft va desfiinta pana la 18.000 de locuri de munca, cele mai mari concedieri din istoria de 39 de ani a companiei, parte a unui proces de restructurare a activitatilor si de integrare a operatiunilor de productie de telefoane preluate de la Nokia.

Programul de concedieri, care vizeaza circa 14% din personalul Microsoft, ar urma sa se incheie la sfarsitul lunii iunie a anului urmator, a anuntat compania, potrivit Bloomberg.

Microsoft estimeaza costurile restructurarii fortei de munca la 1,1-1,6 miliarde de dolari.

Directorul general al Microsoft, Satya Nadella, incearca sa reorganizeze Microsoft pentru a concura cu rivali mai mici, care ofera software si servicii online si pe platforme mobile.

Nadella, in functie din februarie, cand a preluat postul de la Steve Ballmer, trebuie sa obtina economii anuale de 600 de milioane de dolari din tranzactia cu Nokia, care a adaugat in aprilie 30.000 de angajati la personalul Microsoft, in prezent de 127.100.

"Microsoft trebuie sa fie un gigant IT mai ager in urmatorii ani pentru a atinge echilibrul de crestere si profitabilitate in privinta initiativelor pe segmentele de cloud si dispozitive mobile", a declarat Daniel Ives, analist la FBR Capital Markets.

Microsoft a derulat in trecut restructurari de persoane de mica amploare, printre care cateva sute de posturi la departamentul de publicitate si vanzari in 2012, precum si posturi de la marketing in acelasi an.

Share articol: