Urmatorul sistem de operare ar trebui sa se lanseze in prima jumatate a anului viitor

Seful Microsoft, Satya Nadella, e pus pe fapte mari. Vrea sa unifice Windows si Windows Phone intr-o singura platforma.  “Avem Windows Phone, Windows 8 clasic si Windows RT. Nu vom mai avea 3 sisteme diferite de operare”, spunea la sfarsitul anului trecut Julie Larson-Green, vicepresedintele executiv al diviziei de device-uri Microsoft.

Urmatorul Windows va fi unificat"

Iata ca acum, odata cu anuntarea rezultatelor financiare ale companiei, Nadella confirma unificarea sistemelor de operare intr-o singura platforma care se va adapta in functie de dispozitivul pe care e instalata. “Urmatorul Windows va fi unificat. Din trei OS-uri vom face unul singur, unind sistemele si rezolutiile pentru diferitele ecrane, dar si magazinele de aplicatii”, afirma Nadella.

Masura luata de Microsoft s-ar putea dovedi de bun augur, dat fiind faptul ca Windows 8 nu s-a bucurat nici pe departe de succesul Windows 7, iar versiunile 8 si 8.1 sunt instalate pe mai putin de 13% dintre calculatoarele lumii, fata de peste 50% cota de piata a “batranului” Windows 7, respectiv 25% a “anticului” XP.

De altfel, aceeasi  Julie Larson-Green recunostea anul trecut greseala de a folosi tot numele “Windows” pentru versiunea RT. “Nu ar fi trebuit sa il numim tot Windows. Ar fi trebuit sa il diferentiem mult mai bine sau ar fi trebuit sa ne indreptam fix in directia opusa”, spunea aceasta in toamna anului trecut. Viitoarea unificare a Windows s-ar putea dovedi insa un adevarat cal troian pentru Microsoft, pentru ca presupune o schimbare radicala a clasicului desktop, ceea ce ar putea sa nemultumi foarte multi utilizatori si asa dezamagiti de Windows 8.

Share articol: