Noul pachet Office vine facilitati de subscriere online, utilizare pe dispozitive touchscreen si facilitati de stocare in cloud

Microsoft a lansat noua veriune de aplicatii de birou Office 2013. Programele Word, Excel, Powerpoint si Outlook au fost modificate pentru a fi folosite cu usurinta si pe display-uri touch. Deasemenea, a fost introdusa si facilitatea de video-chat cu ajutorul aplicatiei Skype.

Incepand cu aceasta versiune, Microsoft a introdus subscrierea online, ca mod alternativ la achizitionarea unei licente clasice. Noul mod de achizitionare permite utilizarea Office 2013 pe un numar de maxim 5 dispozitive: PC, laptop si tableta.

Pretul pentru utilizarea online pentru o perioada de un an este 100 de dolari americani, in timp ce o licenta clasica porneste de la un pret de 140 USD, insa poate fi folosita mai multi ani.

Office 2013 poate fi folosit in doua moduri, touch si clasic cu tastatura si mouse. Prin facilitatile touch, Microsoft vrea sa recupereze terenul pierdut in fata tabletelor cu sistem de operare Android si iOS.

Noua versiune Office integreaza si serviciul de cloud SkyDrive, pentru utilizatorii cu conturi gratuite pe Hotmail, Live sau Outlook.com, similar ca pe Google Docs. Documentele pot fi salvate astfel in nor sau in mod traditional in calculator.

Documentele pot fi deschise in "read mode", vizualizarea acestora fiind similara cu a unei carti in format electronic. Word 2013 poate converti fisierele PDF in format Word, o functie foarte utila pentru utilizatori. O alta facilitate este de a insera fotografii direct de pe site-uri de colectii de imagini, gen Flickr.


Sursa: Business Week

Share articol: