Microsoft se mandreste ca a reusit sa aduca in randurile specialistilor sai unul dintre cei mai inteligenti copii din lume, Pranav Kalyan.

Provenit dintr-o familie din, Tamil Nadu, sud-estul Indiei, Pranav Kalyan a avut norocul ca parintii sai sa decida sa se mute in Statele Unite ale Americii inainte ca acesta sa se nasca.

Astfel, la varsta de numai 2 ani, baiatul a invatat sa foloseasca fara probleme calculatorul tatalui sau, pentru ca la 6 ani sa fie capabil sa scrie programe mici de software, scrie Venture Beat.

Tatal sau povesteste pentru Times of India: "De cand era mic, pasiunea sa erau calculatoarele, nu jucariile. A inceput la varsta de 6 ani sa scrie programe pe calculator si astazi, la 9 ani, el este capabil sa rezolve probleme de calcul diferential si integral, asa ca eficienta sa in matematica l-a ajutat sa scrie programe."

Pranav Kalyan nu s-a oprit aici, iar dupa ce a invatat sa lucreze in HTML, in urma cu 18 luni s-a decis sa se pregateasca pentru testul MCTS de la Microsoft, tatal sau povestind ca a petrecut chiar si cate 8 ore pe zi in timpul vacantelor pentru a fi sigur ca il va trece.

Asa s-a si intamplat, iar la 9 ani, Pranav Kalyan a devenit cel mai tanar specialist de la Microsoft, reusind sa bata recordul stabilit de Babar Iqbal, un baiat din Dubai, care la varsta de 12 ani trecea de acelasi test.

Share articol: