Universitatea de Vest din Timisoara a cumparat un soft antiplagiat cu care vor fi testate lucrarile de cercetare pentru depistarea pasajelor copiate.

Potrivit unui comunicat de presa transmis, luni, de Universitatea de Vest din Timisoara, institutia a achizitionat un soft care verifica orice lucrare ce urmeaza a fi publicata si identifica pasajele care au fost plagiate din alte lucrari.

"Lucrarile care vor putea fi verificate sunt de la nivel de dizertatie de masterat, pana la articole de cercetare menite a fi publicate in reviste internationale de cel mai inalt nivel. Acces la softul antiplagiat au membrii comunitatii academice a Universitatii de Vest din Timisoara, de la toate cele 11 facultati. Programul se conecteaza, prin internet, la o baza de date de nivel international si verifica, in mod automat, lucrarile introduse in sistem. Softul mentioneaza procentul in care lucrarea a fost plagiata, precum si segmentele copiate din alte surse", se arata in comunicat.

Softul antiplagiat a fost achizitionat in cadrul unui proiect mai amplu care prevede realizarea Centrului de Cercetari Est-European in Economie si Afaceri, in cadrul Facultatii de Economie si de Administrare a Afacerilor din Timisoara, conform sursei citate.

Potrivit rectorului UVT, Marilen Pirtea, valoarea intregului proiect este de 5.000 de dolari, iar softul antiplagiat a costat doar 100 de dolari. Pentru folosirea acestuia se mai plateste suma de 15 dolari pe an, care reprezinta un abonament la baza de date necesara folosirii softului.

Sursa: Mediafax.
 

Share articol: