Rezultatele sunt cu atat mai surprinzatoare cu cat in luna iulie a acestui an Steve Ballmer, acum fost CEO, anunta restructurari masive.

Fondata de Bill Gates, compania Microsoft continua sa straluceasca si dupa retragerea acestuia, dar mai ales dupa aparitia unei concurente din ce in ce mai puternice. Profitul a ajuns la 5,24 de miliarde de dolari (cu 17% mai mare fata de anul trecut), in timp ce veniturile se cifreaza la 18,53 de miliarde de dolari (cu 16% mai mari fata de anul trecut).

Compania a inregistrat o crestere a profitului din clouding cu 103%, in timp ce vanzarile de tablete si smartphone-uri au adus 7,46 de miliarde de dolari (cu 4% mai multi bani fata de anul trecut). Datele foarte bune au crescut pretul actiunilor companiei la 62 de centi/actiune la finalul saptamanii trecute.

Vanzarile hibridului tableta-laptop Surface a reusit sa aduca un profit cu 37% mai mare fata de anul trecut sub-diviziei hardware a companiei. Dispozitivul a adus 400 de milioane de dolari din totalul celor 1,49 de miliarde.

Share articol: