Windows Hello permite accesul instant la orice dispozitiv cu Windows 10 prin recunoasterea biometrica

Daca te-ai gandit vreodata ca ai putea avea vreun geaman identic, dar rau intentionat, la fel ca in filmele SF de categorie B, poti sta linistit. Nu va reusi sa-ti acceseze datele confidentiale daca folosesti Windows 10.

Una din functiile noului sistem de operare al Microsoft, numita Hello, e aproape imposibil de pacalit. Serviciul inlocuieste parola cu care te poti loga pe un dispozitiv, sau chiar PIN-ul implementat acum de cei de la Microsoft.

Windows Hello “vede” mult mai bine decat oamenii si e in stare sa diferentieze chiar si gemenii identici., daca foloseste o camera suficient de puternica. Cei de la The Australian au testat noua functie pe mai multe perechi de gemeni identici. Cu totii au folosit un Lenovo ThinkPad Yoga 14 cu Windows 10, laptop-uri dotate cu camere RealSense 3D.

In fiecare caz, Windows Hello a reusit sa faca cu succes diferenta intre gemeni, chiar si in conditii de luminozitate scazuta. Bineinteles, tehnologia e inca departe de ce vedem in SF-urile actuale. In unele cazuri, chiar si proprietarii conturilor respective au avut cateva probleme in a reusi sa se logheze. Cu toate astea insa, Hello nu a permis niciunei alte persoane accesul neautorizat la alte date, in ciuda faptului ca gemenii au fost imbracati la fel si au adoptata aceeasi coafura sau postura a corpului.

Share articol: