FreeFixer iti arata ce face fiecare program si cat de sigur e sa il stergi

Windows-ul “oboseste” cu timpul, o stie toata lumea. Pe masura ce instalezi mai multe programe, calculatorul incepe sa ti se miste din ce in ce mai incet. Daca nu esti prea atent, sau daca esti genul care instaleaza software-ul intotdeauna cu optiunea Auto, s-ar putea sa te trezesti si cu o gramada de bloatware, adica programe care nu fac nimic altceva util decat sa-ti manance resurse, sa-ti arate reclame si sa-ti schimbe setarile browserului.

Din fericire, exista cateva solutii menite sa te scape de bataile de cap. Cea mai simpla se numeste Windows Uninstaller. Este gratuit si, odata instalat, vei vedea optiunea cand dai click dreapta pe shortcut-ul programului nedorit.

Extensia nu iti spune insa si ce face programul respectiv. Daca vrei sa fii sigur pe ce faci, instaleaza FreeFixer. Acesta iti va afisa lista tuturor programelor din calculator si iti va oferi informatii despre ce face fiecare si cat de sigur e sa il dezinstalezi. Nu e nevoie sa fii un mic geniu in informatica. In modul implicit, FreeFixer nu iti va afisa programele si fisierele critice, pe care nu ai voie sa le stergi.

Pentru utilizatorii putin mai avansati, FreeFixer opera si informatii despre registri, despre programele care pornesc la startup, procese si extensii de browser. Programul poate fi si setat sa scaneze periodic calculatorul, sa stearga orice fisier nedorit, prin optiunea “File Nuker” sau sa verifice System File-ul din Windows.

Pentru cei ce au obiceiul sa instaleze totul fara sa citeasca atent informatiile, exista ADWCleaner. Este tot gratuit, portabil si te scapa de cea mai enervanta problema: toolbar-urile nedorite din browser si programele care nu fac altceva decat sa te dispere. Tot ce trebuie sa faci e sa incepi scanarea si apoi, dupa ce iti afiseaza lista cu programele de inlaturat, sa apesi Delete.

Share articol: