Sistemul de operare de la Microsoft se incarca de cateva ori mai repede decat versiunile anterioare

Microsoft prezinta un clip video cu viitorul Windows 8 ce va avea un timp de pornire surprinzator de mic. Sistemul de operare va fi cu mult mai rapid decat actualul Windows 7. VIDEO Au aparut noi informatii despre Windows 8

Studiile au aratat ca majoritatea utilizatorilor, 57% in cazul calculatoarelor de birou si 45% in cazul laptopurilor, prefera inchiderea completa a sistemelor, evitand de multe ori modurile "sleep" si "hibernate".

Diferentele fata de versiunile anterioare si Windows 8 constau in schimbarea sesiunii de inchidere a calculatorului. Noul sistem de operare va inchide doar sesiunile utilizatorilor, insa in loc de inchiderea sesiunii kernel, sistemul va initializa modul "hibernate". Informatiile vor fi salvate in fisierul hiberfil.sys iar procedura de repornire a calculatorului va fi de la 30% cu pana la 70% mai rapida.Windows 8 este mai rapid si fie ca folosim HDD sau SSD, insa in cazul memoriei de tip SSD viteza este cu adevarat uimitoare. Procedura de boot-are este mult mai rapida si cazul sistemelor cu procesoare multi-core, sistemul de operare fiind optimizat sa execute in paralel o serie de operatii.

Este de asteptat ca Windows 8 sa fie lansat in aprilie 2012, insa o varianta beta ar putea fi disponibila inca de la sfarsitul acestui an.


Sursa: blogs.msdn.com


Citeste si:

Microsoft cauta oameni! Cum sa lucrezi pentru una dintre cele mai tari firme din IT

Nokia 703, primul terminal Nokia cu Windows Phone 7 Mango

Microsoft pune la bataie un premiu de 200.000 dolari! Ce sa faci ca sa il castigi

VIDEO Un clip cu Nokia cu Windows Phone 7 face valuri

Share articol: