Sistemul de operare arata acum mai bine si are functionalitati noi. Uite ce vei putea face de acum incolo

Primul update cu adevar important pentru Windows 10, nume de cod Threshold 2 sau 10586, a inceput sa devina disponibil utilizatorilor din toata lumea. Odata cu acesta, Windows 10 primeste si cateva modificari importante.

Poate cea mai semnificativa schimbare o constituie faptul ca Windows 10 poate fi acum activat cu o cheie de Windows 7 sau 8, chiar daca ai facut upgrade (asa cum era cazul pana acum) sau ai instalat sistemul curat.

Microsoft a ascultat de utilizatorii care s-au plans ca nu detin suficient control asupra sistemului de actualizari, iar Windows 10 face acum distinctie intre actualizari si upgrade-uri. Primele sunt doar patch-uri de securitate, in timp ce ultimele aduc sistemul la versiuni noi. Utilizatorii pot sa aleaga de data aceasta cat timp doresc sa intarzie instalarea acestora, cu o limita maxima de 8 luni de zile.

Si Skype este acum inclus standard. Chiar daca il vrei si il folosesti sau nu. Update-ul include si cateva aplicatii noi de mesagerie, apeluri video sau de voce, toate facandu-se prin Skype.

Meniul de start va deveni acum mai mare. Microsoft a hotarat sa mai adauge un tile, maring numarul coloanelor la patru. Optiunea poate fi activata din Setari – Personalizare – Start – Arata mai multe dale(Show more tiles). Totodata, Microsoft a marit numarul tile-urilor care pot fi adaugate meniuui de start la 2048.

Si nu e singurul meniu care a primit un bonus. In momentul in care vei da click dreapta in meniul de start sau pe taskbar, vei vedea un meniu nou, cu nuante de gri inchis. Din pacate, chiar daca arata foarte bine, meniul nu e disponibil si in alte cazuri.

O alta modificare apare in cazul accentelor de culoare pentru selectii. Acestea pot fi acum personalizate intr-o gama mai bogata de nuante, indiferent ca vorbim de meniul Start, bara de activitati sau centrul de actiuni.

Si browserul Edge a primit un upgrade binevenit. Tab-urile deschise in Edge pot fi acum previzualizate, daca tii cursorul deasupra acestora.  Mai utila ar fi insa optiunea de a redimensiona doua ferestre adiacente simultan.

Urmatoarea optiune adaugata de Microsoft se va dovedi utila mai mult celor care folosesc sistemul de operare pe tableta sau telefon, pentru ca acum, Windows 10 poate seta automat fusul orar in functie de zona pe glob in care te afli. Optiunea este pornita in mod implicit, dar poate fi oprita din Setari – Timp si limba – Data si Timp – debifeaza Setarea automata a datei si fusului orar.

Si, cum suntem la capitolul utilitate, putem incheia cu o Cortana putin mai inteligenta. La fel ca si in cazul Apple – Siri sau Google Now, Cortana a primit optiuni noi, precum suport pentru stylus, cu care poti scrie notite ce vor fi automat interpretate, recunoasterea automata si posibilitatea de a citi numere de telefon, adrese de email sau adrese traditionala, precum si remindere pentru evenimente la care ai cumparat bilete, zboruri sau filme. Din pacate, optiunile sunt deocamdata disponibile in SUA si cateva tari din Europa, Romania trebuind sa mai astepte.

Share articol: