Noul sistem de operare readuce butonul de Start si le ofera utilizatorilor un mod de lucru mai usor de personalizat.

Windows 8.1, update-ul gratuit la Windows 8, s-a lansat vineri seara in Romania. Cei de la Microsoft au ascultat criticile utilizatorilor si au readus in schema butonul de Start, care lipseste de la Windows 8. Acest update vine la pachet cu cateva aplicatii noi, multe dintre ele realizate de programatori din Romania. Pentru Windows 8.1 exista, in prezent, 800.000 de aplicatii, numar in care sunt incluse si cele pentru Windows 8 care ruleaza fara probleme in acest update.

Noul Windows 8.1 pare, la o prima vedere, mai usor de utilizat decat Windows 8 si poate chiar sa porneasca in modul desktop, atat de cunoscut utilizatorilor de Windows 7 sau Windows XP.

Windows 8.1 imbunatateste interfata de Start. Nu, nu renuntam la ea, dar acum are mai multe optiuni de personalizare - Tudor Galos

La evenimentul de lansare a noului Windows 8.1, Tudor Galos, Consumer Marketing Manager la Microsoft, a spus ca noul sistem de operare "nu este un service pack". El a pus accentul pe modurile in care poate fi adaptat cerintelor oricarui utilizator.

Tile-urile, acele dreptunghiuri colorate, pot fi redimensionate, iar aplicatiile se gasesc mai usor, dand cu mana in sus, in partea de jos a ecranului. Cei care nu au un ecran touch, pot sa faca click cu mouse-ul in partea de jos. Utilizatorii pot sa acceseze aplicatiile ecranul de start, dar si din modul desktop.

Butonul de Start nu are meniu, ci te duce direct in ecranul cu dreptunghiuri colorate

Galos a vorbit si despre faptul ca search-ul este integrat in unele aplicatii si ca obtii rezultate grafice atunci cand cauti ceva. Dand o cautare dupa Bucuresti, "nu vezi doar o lista chioara, vezi poze, o harta, informatii despre vreme, atractii, articole", spune Tudor Galos.

El a prezentat si Symptom Search, o aplicatie care are cautarea integrata si care iti permite sa identifici o boala dupa simptomele pe care le ai.

Noul Windows 8.1 poate afisa pe ecran pana la 4 aplicatii in acelasi timp, fapt care creste eficienta utilizatorului.

La eveniment au fost prezentate si cateva aplicatii realizate de programatori romani special pentru Windows 8.1. Intre acestea: Trip Journal, utila pentru a tine jurnalul calatoriilor si a nu amesteca pozele cu locurile vizitate, Romanian Roads, care iti prezinta starea drumurilor la zi, sau Ski Romania, care vine cu informatii despre partii.

Share articol: