Noul sistem de operare se va lansa, cel mai probabil, in primavara sau in vara anului viitor.

Utilizatorii de Windows 8 au criticat acest sistem de operare. Au spus ca interfata cu tile-uri merge bine pe tablete, dar e un pic dificil de folosit pe un calculator cu ecran normal, cu mouse si tastatura, pentru ca gesturile de pe tableta nu se prea potrivesc cu cele pe care le face un utilizator de calculator clasic.

Cei de la Microsoft au ascultat plangerile si ne promit ca Windows 9 va fi un sistem de operare mai inteligent, care isi va da seama pe ce gadget e instalat si se va adapta la el, scrie zdnet.

Windows 9 "Threshold", cum e numit el, ar trebui sa fie tot ce isi poate dori un utilizator de Windows 7, caci acesta este publicul pe care il tinteste Microsoft. Noul sistem de operare va avea 3 noi moduri: pentru tableta, calculator (desktop) si telefon mobil. Windows 9 se va incarca potrivit dispozitivului pe care il instalezi, scrie gsmarena.

Windows 9 se va incarca in mod desktop daca sesizeaza ca ai un mouse si o tastatura. In schimb, daca esti pe o tableta sau pe un laptop cu ecran touch, iti va incarca interfata cu tile-uri. Vei avea insa, varianta de a alterna interfata cu tile-uri cu cea desktop, daca sistemul de operare detecteaza faptul ca ai tastatura.

In toamna acestui an ar trebui sa vedem un preview al Windows 9, sistem de operare care va veni cel mai devreme anul viitor in primavara.

Share articol: