Microsoft a lansat primul concurs pentru dezvoltatorii de aplicatii pentru Windows 8

Anuntat inca din septembrie, Windows Store, noua plafforma pentru aplicatii pentru Windows 8, a post prezentata de catre Microsoft cu ocazia unui eveniment ce a avut loc la San Francisco. Pe Windows Store viitorii utilizatori vor gasi pe langa aplicatiile pentru Windows si un contimut multimedia variat format din filme, carti si reviste in format digital si jocuri.

Windows Store este adresat si dezvoltatorilor, Microsoft lansand deja primul concurs adresat acestora. Primul deadline pentru trimiterea aplicatiilor este 8 ianuarie, urmand ca in luna februarie sa fie anuntati castigatorii. Mai multe informatii sunt disponibile pe site-ul Microsoft dedicat dezvoltatorilor: Windows 8 First Appls Contest.

Varianta beta "Windows 8 Developer Preview", lansata in luna septemrie a acestui an, poate fi descarcata in versiunile pentru 32 si 64 de biti. Cerintele minime de sistem sunt: procesor cu frecenta de 1 GHz, memorie RAM de 1 GB (32 biti) sau 2 GB (64 biti), spatiu liber pe disk de 16 GB (32 biti) sau 20 GB (64 biti) si o rezolutie de 1024 X 768 pixeli. 

Download Windows 8 Developer Preview with developer tools English, 64-bit (x64) - 4,8 GB

Download Windows 8 Developer Preview English, 64-bit (x64) - 3,6 GB

Download Windows 8 Developer Preview English, 32-bit (x86) - 2,8 GB

Sursa: blogs.msdn.com

Share articol: