Putini au fost cei care au renuntat la acest sistem de operare si l-au inlocuit cu Windows 8.

Utilizatorii de Windows XP au ramas fideli acestei versiuni, cu toate ca Microsoft si-a retras suportul pentru ea pe 8 aprilie si nu va mai vine cu update-uri de securitate si nici cu drivere.

Cifrele facute publice de netmaketshare.com arata ca Windows XP a fost folosit in aprilie anul acesta de 26,3% din utilizatorii de PC-uri din lumea intreaga, in scadere cu 1,4% fata de luna martie. Windows 8 si 8.1 au impreuna mai putin de 12% din piata, adica sub jumatate din cat are XP. Pe primul loc in preferinte se afla Windows 7, cu peste 49% din piata.

Datele arata o usoara scadere a Windows XP in preferintele consumatorilor, lucru de inteles avand in vedere faptul ca Microsoft si-a retras suportul. Totusi, nu vorbim despre o scadere puternica. 

In ultima perioada au aparut tot felul de atacuri care au vizat Windows XP si versiunile mai vechi de Internet Explorer, si este de asteptat ca acest trend sa continue in perioada urmatoare, atata timp cat Windows XP va ramane cu o cota de piata importanta.

Faptul ca Microsoft a retras suportul pentru Windows XP nu inseamna doar ca hackerii pot ataca aceasta versiune a sistemului de operare. Compania nu va mai lansat nici drivere pentru gadgeturile noi.

Share articol: