Pentru cine dorea un bilet dus catre Marte, sambata a fost ultima sansa. Inscrierile s-au incheiat.

Peste 165.000 de oameni, printre care si 12 romani, si-au depus candidaturile. Doar patru vor fi selectati, iar de anul viitor incep antrenamentele, care vor putea fi vazute la televizor sub forma unui reality-show, potrivit stirileprotv.ro.

Ideea de a merge pe Marte si de a nu se mai intoarce niciodata a atras peste 165.000 de pamanteni din 140 de tari. 12 sunt romani.

Toti au acelasi tel - sa ajunga sa traiasca intr-o buna zi pe Marte. Vor trece prin interviuri si teste medicale si, daca vor avea norocul sa fie selectati, romanii ar putea incepe antrenamentul in 2015 in simulatoare speciale ce recreaza conditiile de pe Marte.

Acolo vor invata sa repare echipamentul, sa-si cultive si sa-si prepare propria hrana si sa suporte izolarea. Baza umana de pe Planeta Rosie ar trebui sa fie gata in 2021, iar primul echipaj va pleca in 2022, urmand sa ajunga pe Marte dupa o calatorie de 7 sau 8 luni.

Presupunand ca pana in 2022 va exista tehnologia capabila sa duca oameni pe Marte, greul abia acolo va incepe, pentru ca Marte nu e tocmai prietenoasa.

Omul n-a reusit sa ajunga pana acum mai departe de Luna, iar expertii americani au tras concluzia ca exista 600 de moduri de a muri, odata inceputa calatoria.

Costul intregului proiect, estimat la 6 miliarde de dolari, ar trebui sa fie acoperit din drepturile de televizare. Tocmai asta ii face pe unii sa creada ca totul nu e decat o noua idee de emisiune TV.

Share articol: