Pare să fie un proiect SF, dar această cameră a fost creată deja de o echipă de cercetători de la Universitatea din Tokyo.

Cu ajutorul noii tehnologii, camera poate încărca wireless orice laptop sau telefon, transmițând electricitatea prin aer.

Concret, o cameră wireless poate asigura o putere de până la 50W, fără să afecteze însă oamenii care s-ar afla în interior.

Sistemul este similar celui deja clasic de la un pad de încărcare wireless. Astfel, peste mulți ani, dacă acest proiect va deveni realitate, dispozitivele mobile nu vor mai avea nevoie de porturi și cabluri de încărcare.

Camera are în centru o zonă care emite câmpuri magnetice, astfel încât aparatele se pot încărca indiferent unde s-ar afla în acea încăpere, scrie Daily Mail.

Practic, cu ajutorul ingeniosului sistem, o întreagă fabrică ar putea funcționa fără să mai aibă nevoie de cabluri pentru încărcare.

Totodată, ar fi de folos realizarea unei cutii wireless, pe un principiu similar, dar la o scară mai mică, accesibilă consumatorilor de rând.

Camera folosește câmpuri magnetice oscilante de joasă frecvență, care sunt transmise prin aer la aparatele din apropiere.

Încăperea n care a fost testată cu succes noua tehnologia este construită din aluminiu și are o dimensiune de aproximativ 10 metri pătrați.

Curentul electric de la prize a putut fi transmis prin aer spre diferite aparate electronice, indiferent de poziționarea lor.

Câmpul magnetic necesar încărcării wireless este obținut prin conductivitatea pereților și a zonei centrale a camerei.

 


Urmărește emisiunile tale preferate pe ProTv Plus:

Share articol: