Google s-a aliat cu companii gigantice pentru un proiect cu adevarat mare.

Google si un grup de constructori auto planuiesc sa aduca Android pe masini la lansarea unui grup numit Open Automotive Alliance. Aceasta alianta ii contine pe cei de la Google, GM, Honda, Audi, Hunday si pe cei de la Nvidia si se va concentra pe aducerea sistemelor de operare din telefoanele mobile in partea de divertisment din domeniu auto "intr-un mod care este special creat pentru masini". Prima masina cu integrare Android ar putea fi lansata pana la finalul anului.

Intr-o conferinta de presa, grupul a dezvaluit planurile de viitor, notand ca vor sa adauge mai multe companii auto si tehnologii pe parcurs. In acest moment, focusarea este pe dezvoltarea unor noi caracteristici pentru Android care le vor permite constructorilor auto sa aiba acces la tehnolgii noi. The Open Automotive Alliance a luat deja legatura cu National Highways Traffic Safety Administration pentru a aduce dovezi ca sistemul va fi sigur pentru folosirea in masini.

Google este una dintre companiile care tintesc suprematia in domeniul aplicatiilor din masini. Primul automobil cu integrare Siri a aparut dupa ce Apple a anuntat propriul parteneriat in 2012, iar sistemul Sync din masinile Ford este bazat pe tehnologia Microsoft.

Companiile de automobile nu ofera exclusivitate unui partener tehnologic - cei de la Honda sunt implicati si alaturi de Apple, in timp ce cei de la Chervrolet, alaturi de noul partener al celor de la Google, GM, a prezentat recent o piata a aplicatilor si interfata pentru masini ce va fi lansata in 2015.

Primele vesti despre demersul Google au aparut la finalul anului trecut cand s-a vorbit despre un parteneriat intre Audi si Google, insa proiectul s-a dovedit a fi mult mai ambitios decat s-a crezut initial

Share articol: