Încălzirea globală este o realitate care nu mai poate fi ignorată. Mai mult, aceasta ascunde un alt pericol, care până de curând nu a fost luată în calcul.

Oamenii de știință trag noi semnale de alarmă în privința efectelor încălzirii globale și a pericolelor ascunse în ghețarii care încă nu s-au topit.

Potrivit unor analize preluate de jurnaliștii britanici de la Daily Mail, topirea calotei glaciare a Pământului va da naștere unei amenințări nucleare extrem de periculoase.

Asta se întâmplă din cauză că toate accidentele nucleare care au avut loc, dar și testele realizate în ultimele decenii au dus la înmagazinarea în interiorul ghețarilor a unor sedimente radioactive.

Odată cu topirea calotei glaciare, aceste sedimente radioactive vor redeveni libere, urmând să se transforme în ploi acide, care vor fi absorbite de sol și de plante.

Printre cele mai mari accidente nucleare care au contribuit decisiv la această situație se numără cel de la Cernobîl din 1986, și cel de la Fukushima, din 2011.


Urmărește cele mai importante știri ale zilei, pe ProTv Plus:

Share articol: