O cercetare americana arata ca exista mai mult de 50% sanse ca viata sa fi "circulat" intre corpurile ceresti ale sistemului nostru solar.

Cercetatorii americani au calculat numarul de posibilitati care ar fi putut ca viata sa fie "exportata" de pe Terra pe celelalte planete, iar concluzia este ca procentul ar putea fi de 50%. Mai mult, aceiasi cercetatori sustin ca bucati din Terra dar si din asteroidul care a cauzat disparitia dinozaurilor ar fi dus viata catre Planeta Rosie.

Conform unui studiu publicat in Astobiology, echipa de cercetatori ai Penn State University sustine ca a existat un "transfer destul de frecvent de roci intre planetele din sistemul nostru solar" in ultimele 3,5 miliarde de ani. Rachel Worth, autoarea studiului a declarat pentru BBC ca n-ar fi deloc surprinzator ca viata de pe Terra sa fi ajuns pe Marte in urma acestor "transferuri".

Unul dintre exemplele arate in studiu este celebrul impact de la Chicxulub, Mexic, din urma cu 66 de milioane de ani, cand un asteroid de marimea unui mic orasel a lovit Terra, socul simtindu-se pe toata planeta. Impactul a aruncat 70 de miliarde de roca in spatiu si este posibil ca pe toata aceasta materie sa fi fost si forme de viata care, astfel, au fost "exportate" pe alte corpuri ceresti.

Share articol: