Un inginer rus de pe Statia Spatiala Internationala face o declaratie incredibila.

Potrivit lui Anton Skaplerov, inginer pe Statia Spatiala Internationala, in exteriorul acestei statii a fost descoeprita o bacterie care nu provine de pe Pamant.

Bacteria nu se afla acolo atunci cand ISS a fost lansata pe orbita, prin urmare a aparut ulterior si provine din spatiu. Astfel, putem spune ca este vorba de un organism extraterestru, scrie Daily Mail.

Din fericire, testele au aratat ca nu este periculoasa pentru oameni si bacteria a fost trimisa deja pentru analize suplimentare, pe Pamant.

Bacteria a fost descoperita de astronautii care au preluat mostre de pe coca statiei spatiale.

Experimente anterioare au demonstrat ca unele bacterii ajung de pe Pamant in spatiu si se fixeaza pe exteriorul Statiei Spatiale.

Aici, ele pot supravietui, pentru ca isi schimba forma. Aceste concluzii sunt foarte interesante, pentru ca ofera noi informatii despre microorganisme.

Astronautii au facut diferite teste si pe bacteria E.coli, ca sa vada cum adapteaza la conditiile din spatiu, cu gravitatie zero. Astfel, ei au observat ca bacteria a devemnit mult mai rezistenta la antibiotice.

Deocamdata nu se cunosc prea multe informatii despre noua bacterie descoperita pe statia spatiala, insa este foarte posibil ca ea sa nu provina de pe Pamant.

In prezent, la bordul ISS se afla un echipaj format din doi astronauti americani si patru rusi.

Share articol: