O echipa internationala de cercetatori dezvaluie rezultatele unui studiu care arata ca Terra a devenit locuibila in urma cu 4,4 miliarde de ani

Condus de profesorul John Valley, studiul echipei de cercetatori dezvaluie in revista Nature Geoscience datele care confirma ca prima crusta de pe Terra s-a format cu cel putin 4,4 miliarde de ani in urma, la doar 160 de milioane de ani dupa formarea sistemului nostru solar. Aceasta descoperire arata, conform lui Valley, ca momentul in care planeta noastra era o bila acoperita cu magma a avut loc inainte de asta.

Cu ajutorul unui fragment mic de zircon extras dintr-o piatra dintr-o piatra din Australia, ei isi confirma descoperirea.

"Asta confirma ceea ce credeam, ca Terra s-a racit si a devenit locuibila", spune Valley, cel care este geochimist care studiaza zirconul, cel mai vechi material terestru cunoscut. "Asta ne poate si ajuta cum alte planete pot deveni locuibile"

"Terra s-a format prin multe materiale eterogene venite din sistemul solar" , mai spune Valley, cel care spune ca la inceputuri, Terra a fost bombardata de meteoriti, avand loc inclusiv o coliziune cu unul de marimea planetei Marte in urma cu 4,5 miliarde de ani "din care s-a format luna noastra si s-a topit si omogenizat Terra. Mostrele noastre s-au format dupa ce magma oceanica s-a racit si arata ca aceste evenimente au avut loc foarte devreme" mai spune cercetatorul


Share articol: