Inginerii de la Sony au reusit faca o priza inteligenta, care le da curent doar celor care platesc.

O inventie a celor de la Sony ridica multe semne de intrebare in randul fanilor tehnologiei. Inginerii companiei au reusit sa faca o priza inteligenta, care stie foarte bine cui sa ii dea curent, si cui nu. Aceasta recunoaste cu ce dispozitive intra in contact si se comporta in functie de instructiunile primite. Compania sustine ca noua tehnologie ar preveni consumul exagerat de energie, dar ar preveni si furturile de curent.

Au aparut deja si contestatari ai ideii. Ei sustin ca daca vom vrea sa ne incarcam telefonul sau laptopul in cafenele ori aeroporturi, o vom putea face doar pe bani. Iar preturile ar putea fi destul de piperate. In plus, apare din nou povestea cu lipsa intimitatii, pentru prizele inteligente vor recunoaste identitatea celui care are nevoie de electricitate. 

"Prizele nu s-au schimbat in ultimii 50 de ani", spune Taro Tadano, unul dintre oamenii care supervizeaza departamentul de dezvoltare de  tehnologii din cadrul Sony. Compania a facut mai multe demonstratii zilele acestea la Tokyo, prin care a explicat cum functioneaza prizele care ofera curent doar anumitor utilizatori, dar si retelele de electricitate care urmaresc cat consuma electronicele si electrocasnicele separat, in timp.

Deocamdata, cei de la Sony nu au anuntat cand anume tehnologia lor va fi disponibila utilizatorilor obisnuiti. Ei spera sa incheie contracte cu producatorii de electrocasnite, dar si cu companiile de electricitate.

Sursa: pcworld

Share articol: