Unele persoane care nu suportă masca de protecție preferă să poarte doar o vizieră specială, fabricată din plastic.

Viziera nu este însă eficientă împotriva coronavirusului dacă nu este utilizată și o mască, demonstrează un studiu recent.

Cercetătorii de la Universitatea Fukuoka din Japan au recurs la o simulare computerizată, ca să vadă cum se răspândesc stropii, atunci când o persoană aflată la o distanță de un metru strănută.

În cadrul experimentului a fost urmărită răspândirea stropilor în jurul unei persoane care nu purta mască, ci doar o vizieră.

În cazul în care o persoană aflată la o distanță de un metru strănută, stropii care poartă particule de virus se lipesc pur și simplu pe marginile din plastic ale vizierei.

Iar dacă în momentul în care stropii ajung aproape de vizieră persoana care o poartă inspiră, atunci se poate infecta, pentru că stropii pot ajunge în nas sau în gură.

De asemenea, un studiu anterior a demonstrat că viziera folosită fără mască nu oferă protecție suficientă nici în cazul aerosolilor.

Prin urmare, o persoană infectată care poartă o simplă vizieră poate îmbolnăvi alte persoane.

Vizierele sunt preferate de persoanele care au probleme de respirație sau de către cele vor să li se vadă buzele atunci când vorbesc, pentru a putea comunica astfel cu surdo-muții.

Studiul a demonstrat că viziera poate proteja numai de picăturile mari, nu și de stropii foarte mici, care sunt la fel de periculoși.

Prin urmare, masca de protecție este esențială pentru a ne proteja de coronavirus.


Urmărește emisiunile tale preferate pe ProTv Plus:


 

Share articol: