Nathan Gray, un baietel de 10 ani din Nova Scotia, Canada, este pasionat de astronomie, insa nu si-ar fi imaginat vreodata ca va fi autorul unei descoperiri atat de importante.

Familia lui Nathan face parte dintr-un proiect inedit, prin care colaboreaza cu astronomul David Lane. Astfel, imaginile furnizate de Observatorul Abbey Ridge din Nova Scotia sunt transmise pe calculatorul de acasa al baietelului.

Intr-o seara, Nathan a vazut ceva care parea sa fie o supernova, stea aflata pe moarte in galaxia PGC 61330 din constelatia Draco, la o distanta de aproximativ 600 de milioane de ani lumina, scrie Gizmodo.

Daca descoperirea lui va fi confirmata de astronomi la nivel international, Nathan va deveni oficial cea mai tanara persoana care a observat o supernova.

"Nu mi-a venit sa cred, am fost foarte emotionat si fericit ca am reusit sa observ o supernova. Cred ca voi gasi si altele", a declarat Nathan, precizand ca de 6 luni incearca sa descopere asa ceva.

In mod surprinzator, sora mai mare a lui Nathan, Karthryn Aurora Gray, a descoperit la randul ei o supernova, in ianuarie 2011. Atunci ea s-a intalnit cu astronomul Neil Armstrong, ca premiu pentru reusita ei deosebita.

Descoperirea lui Nathan a fost confirmata deja de Societatea Astronomica Regala din Canada, insa trebuie asteptate si verificari din partea altor specialisti.

Share articol: