In Norvegia s-a deschis de curand "Arhiva Apocalipsei".

Cladirea se afla aproape de Polul Nord, in Svalbard, Norvegia, unde a fost construit si depozitul care pastreaza mostre de seminte din intreaga lume.

Noua cladire fortificata se numeste World Arctic Archive si nu contine seminte, ci o baza de date, scrie Gizmodo. Arhiva se afla destul de aproape de banca de seminte, in Mina 3, o fosta mina de carbune abandonata.

In acest inedit depozit, menit sa reziste Apocalipsei, vor fi pastrate pe un film special informatii importante, trimise de diferite state ale lumii.

Compania norvegiana Piql copiaza datele digitale primite in arhiva pe un film analog special, cu mai multe straturi, fotosensibil. Aceasta pelicula rezista chiar si 10.000 de ani, spun reprezentantii companiei Piql.

Autoritatile din statele interesate sa-si pastreze astfel documentele importante trebuie sa trimita datele dorite pe serverele companiei Piql. Pot trimite diferite fisiere, imagini, continut audio si video.

Dupa copierea datelor pe filmul special, acesta este pastrat intr-un seif, in interiorul cladirii fortificate. Aceasta va rezista chiar si in cazul unor catastrofe care vor duce la disparitia civilizatiei umane.

Deocamdata numai Mexic si Brazilia au apelat la serviciile "Arhivei Apocalipsei".

Share articol: