NASA a documentat diversele resturi împrăștiate la aterizarea din 2021 a roverului său de înaltă tehnologie Perseverance, inclusiv o minge ciudată de material încâlcit, asemănător cu „spaghetele", despre care agenția spațială crede că, în sfârșit, a aflat ce este.

„Trebuie remarcat faptul că resturile sunt comune în misiunile spațiale", a scris Justin Maki, om de știință al NASA, într-o postare pe blog despre activitatea pe Marte.

NASA bănuiește că vorbim despre o bucată de plasă (numită „plasă Dacron") care este folosită în păturile termice pentru a proteja nava spațială de temperaturi și condiții extreme, cum ar fi atunci când plonjează prin atmosfera marțiană la aproximativ 12.000 de mile pe oră.

Acest ghem special de plasă arată ciudat și încâlcit pentru că a fost probabil „supus unor forțe puternice", au concluzionat specialiștii NASA, poate atunci când o parte esențială a trenului de aterizare al roverului s-a prăbușit în apropiere, lăsând o coloană de fum care s-a ridicat din deșertul marțian.

Roverul de mărimea unei mașini va continua probabil să găsească resturi împrăștiate de vânt pe măsură ce investighează suprafața marțiană în căutarea unor posibile indicii ale vieții primitive pe Marte.

_________________________________________________________________________________________________

Urmăriți emisiunile preferate pe protvplus.ro:

Share articol: