Nu va faceti bagajele, nu trebuie sa plecati nicaieri, pentru ca nu va veni un asteroid prea curand spre pamant. Si chiar daca s-ar intampla asta, nu am putea sa aflam. Si asta din cauza fenomenului numit "Government Shutdown" din SUA.

Cum se leaga bugetul SUA cu sistemul NASA de alertare a populatiei in cazul unui cataclism? Odata cu inghetarea sistemului bugetar american, dupa ce Senatul nu a reusit sa ajunga la un consens pentru a vota bugetul SUA, tot sistemul public american a paralizat. Aproximativ 1 milion de oameni au fost trimisi acasa in concediu fortat, supravegherea la Bursa nu mai exista, posta nu mai livreaza coletele si pensiile, iar serviciile publice functioneaza la un nivel aproape critic. 

Armata si urgentele sunt singurele care inca raman deschise si disponibile 100%, iar la NASA sunt aproximativ 600 de angajati care au grija ca misiunile aflate in desfasurare sa nu se transforme intr-un fiasco.

FastCompany.com scrie insa ca, odata cu aceasta inghetare a sistemului bugetar, la serviciul de avertizare de la NASA nu mai lucreaza aproape nimeni in aceste zile. Eram obisnuiti ca pana acum, zilnic, sa vedem postari pe Facebook, Twitter si pe site-ul oficial al NASA cu informatii despre descoperiri noi din spatiu si imagini fantastice de pe Marte si din sistemul nostru solar.

Dar toate acestea nu se vor mai intampla, precizeaza sursa citata. Cel putin nu pana cand sistemul bugetar nu isi va reveni.

Contul oficial de Twitter al Asteroid Watch a anuntat ca din cauza fenomenului "Government Shutdown" nu va mai posta nimic, pentru ca nimeni nu mai lucreaza acolo, FastCompany avertizand ca in cazul in care un meteorit de mici dimensiuni, insa periculos, identic cu cel care a cazut in Rusia in acest an, va cadea, nu va exista niciun anunt public in prealabil de la NASA.

Share articol: