Un băiat care a învățat singur să citească și să numere - inclusiv în mandarină - în timp ce se juca pe tableta sa a devenit cel mai tânăr membru al Mensa din Marea Britanie.

Teddy Hobbs a învățat singur să citească în timp ce se uita la televizor și se juca pe tabletă la vârsta de doi ani, fără ca părinții săi să observe. Mama lui Teddy, Beth, a declarat că aceștia au crezut inițial că Teddy scotea doar sunete în timp ce se juca pe tabletă, înainte de a-și da seama că, de fapt, număra în limba chineză.

„Se pare că își alege un nou subiect de care să fie interesat la fiecare două luni. Uneori este vorba de numere (...) Apoi de țări și hărți și de a învăța cifrele în diferite limbi", a declarat ea pentru BBC Radio 4. „Se juca pe tableta lui - am pus jocuri adecvate (...) și stătea acolo, scoțând sunete pe care eu nu le recunoșteam. L-am întrebat ce spune și mi-a răspuns că numără în mandarină”.

Hobbs a spus că scorul IQ al fiului ei prezintă provocări deosebite. „Începe să își dea seama acum că prietenii lui nu știu să citească și se întreabă un pic de ce oare. Dar este foarte important pentru noi să îl ținem cu picioarele pe pământ”, au arătat părinții.

Mensa acceptă doar persoanele care obțin la testele dedicate de IQ scoruri prin care sunt plasate în top 2% cei mai inteligenți oameni din lume. Deși nu evaluează în mod obișnuit copiii, organizația oferă sprijin părinților, care își pot testa copilul prin intermediul unui psiholog educațional. 

Sursa foto: The Guardian - Beth Hobbs/SWNS

__________________________________________________________________________________________________

Urmăriți emisiunile preferate pe protvplus.ro:

Share articol: