Timp de doua luni, mai multi oameni au jucat timp de 30 de minute in fiecare zi Super Mario. Rezultatul e spectaculos

Cercetatorii germani au ajuns la concluzia ca jocurile pe calculator pot duce la cresterea anumitor zone ale creierului! Mai exact, regiunile care au avut parte de o crestere vizibila sunt cele responsabile pentru orientarea in spatiu, memoria si planificarea strategica.

Cei de la Max Planck Institute le-au cerut unor adulti sa joace Super Mario 64 timp de 30 de minute in fiecare zi pe o perioada de 2 luni. Concluzia e clara - cei care au participat la acest studiu au dat dovada de o imbunatatire in ceea ce priveste materia cenusie.

Un grup de control a fost folosit ca o comparatie, in acesta fiind oameni care nu au jucat in aceeasi perioada de timp. Cercetatorii au masurat apoi volumul creierului fiecaruia folosind RMN-ul. Astfel, ei au descoperit ca, in comparatie cu cei nu au jucat, ceilalti au nivele mai mari de materie cenusie. Cresterea a fost inregistrata in hipocampusul drept, in partea dreapta a cortexului prefrontal si in cerebel.

"Daca precedentele studii au demonstrat diferente in structura creierului la gameri, acest studiu poate demonstra direct cauza intre jocurile video si cresterea in volum a creierului. Asta arata ca anumite regiuni ale creierului pot fi antrenate prin jocurile video" a spus Simone Kuhn, cercetator sef la Centrul pentru Cercetare Psihologica de la Institutul Max Planck pentru dezvoltarea umana.

Dr Kuhn si colegii ei cred ca jocurile video pot fi folosite si ca metoda de terapie pentru pacienti cu probleme mentale, pentru oameni care au anumite zone ale creierului alterate sau reduse, precum schizofrenia, stresul post-traumatic sau boli neurodegenerative precum Alzheimer.

Share articol: