Primul canadian care a condus o misiune pe Statia Spatiala Internationala, impartasind experienta cu "pamantenii" via Twitter, se desparte de programele spatiale, respectand o promisiune facuta sotiei.

Maiorul Chris Hadfield a revenit cu picioarele pe pamant mai repede decat ar fi crezut cei din jurul sau, canadianul anuntandu-si retragerea din activitate la putin timp dupa indeplinirea misiunii pe Statia Spatiala Internationala. Astronautul a devenit o adevarata vedeta dupa ce a postat mai multe materiale pe YouTube in care prezenta viata la bordul SSI.

Vreau sa ma tin de cuvant, i-am promis sotiei mele in urma cu aproape 30 de ani ca ne vom muta, la un moment dat, in Canada.

In conferinta de presa care a avut loc la Canadian Space Agency, Hadfield a mai adaugat e vremea sa se dedice vietii de familie, cea de astronaut "incepand" la varsta de 9 ani cand a urmarit in direct aselenizarea lui Neil Armstrong si a echipajului sau. Prima misiune a canadianului a avut loc 1995, dupa o interesanta perioada in care a fost pilot de incercari.

In cele sase luni petrecute la mai bine de 400 de kilometri inaltime, astronautul a crescut in popularitate si pe Twitter, milioane de "followeri" retransmitand mesajele sale. Cel mai apreciat material filmat este cel in care Chris Hadfield canta, in imponderabilitate, propria-i versiune a hitului "Space Oddity" a lui David Bowie (peste 16 milioane de vizualizari pe YouTube).
 

Share articol: