Cercetatorii spun ca acest vierme care ar putea sta la baza unor medicamente revolutionare.

Oamenii de stiinta spun ca viermele C. elegans se poate transpune intr-un stadiu de “inghetare a dezvoltarii”. Acestia sunt acum increzatori ca un studiu mai amanuntit asupra fenomenului ar putea duce intr-o buna zi la descoperirea unui medicament pentru oameni.

Este posibil ca dietele sarace in nutrienti sa stabileasca acelasi tipar in organismul nostru si sa ne aduca celulele intr-un stadiu pasiv. Toata ideea e sa descoperim un mod farmaceutic prin care sa influentam acest proces, ca sa ne bucuram de beneficiile antiimbatranirii, fara bataia de cap a unui regim”, explica David R. Sherwood, de la Duke University, conducatorul cercetarii.

In cazul viermelui C. elegans, lipsa mancarii este cea care declanseaza stadiul de “amorteala”. In acele momente, acesta ramane in viata, dar celulele sale se opresc din dezvoltare si functionare. Totul revine la normal atunci cand mancarea este din nou pus la dispozitie, dar, datorita pauzei luate, organismul ajunge sa traiasca de doua ori mai mult decat in mod normal, scrie Daily Mail, citat de stirileprotv.ro

Share articol: