Cu ajutorul acesteia, NASA va trimite astronauti catre Statia Spatiala Internationala.

Boeing a aratat presei interiorul noii navete spatiale CST-1oo, surpriza fiind ambientul mult mai potrivit unei camere de hotel si nu unui vehicul care este construit pentru a parasi spatiul terestru. In locul unui panou cu multe lumini, atmosfera fiind "imblanzita" de o lumina albastra, foarte relaxanta.

CST-100  (Crew Space Transportation) inlocuieste celebra NASA Space Shuttle, retrasa din activitate, principala functie urmand sa fie transportarea astronautilor pe Statia Spatiala Internationala. Constructorii spun ca au incercat sa produca o atmosfera prietenoasa tocmai pentru ca cei care "calatoresc" cu naveta sa nu se simta stresati pe drum sau cu gandul la cele sase luni pe care le vor petrece pe SSI.

Compania aeronautica sustine ca va folosi tablete in locul tablourilor de comanda, fara a anunta daca dispozitivele vor fi iOS sau Android. Exteriorul navetei nu are imbinari, tehnologia folosita fiind asemanatoare cu cea din olarit, metalul este modelat la cald pentru a nu fi nevoie sa imbinari care ar putea fi in pericol de desfacere.

Share articol: