Soarta planetei noastre este de mult decisa si cunoscuta de cercetatori: Soarele va distruge Terra.

Business Insider prezinta o animatie care arata care va fi soarta planetei noastre, peste miliarde de ani.

Pe masura ce Soarele arde hidrogen, devine tot mai luminos si mai mare, explica Julllian Scudder, astrofizician la Universitatea din Sussex.

Pe masura ce steaua noastra va deveni mai stralucitoare, va radia si mai multa caldura, iar apa de pe suprafata Terrei se va evapora si va ajunge in atmosfera. In acest fel se va spori efectul de sera, care va accelera si mai multa incalzirea planetei si evaporarea apei.

Astfel, peste 3,5 miliarde de ani, Soarele va fi cu 40% mai stralucitor, iar oceanele planetei noastre vor fierbe si in final vor disparea. Astfel, Pamantul va ajunge sa arata precum Venus, o planeta uscata, fierbinte si fara viata.

via GIPHY

 

Peste 5 miliarde de ani, Soarele va ramane fara hidrogen si va incepe sa arda heliu. Se va transforma intr-o giganta rosie, iar straturile sale exterioare se vor extinde foarte mult, arzand pur si simplu planetele Venus si Mercur, care se afla mai aproape. Este posibil ca si Pamantul sa aiba aceeasi soarta. 

Dupa ce Soarele isi va termina tot combustibilul, va deveni o stea instabila si va incepe sa pulseze, aruncand in spatiu straturile sale exterioare. In final va ramane doar un miez greu si fierbinte, inconjurata de o nebuloasa. Sfarsitul stelei noastre va fi sub forma unei pitice albe, care se va raci si stinge treptat.

Share articol: