Incepand de acum 800.000 de ani si pana acum 200.000 de ani schimbarile climatice rapide au determinat modificarea creierului si craniului la om.

A ramas cu chipul plat si celelalte caracteristici pana astazi, dar asta nu inseamna ca ca asa va fi mereu. Caracteristicile fizice ale omului se vor schimba, iar cu ajutorul tehnologiilor moderne, cum ar fi Google Glass, putem vedea cum vom arata peste 100.000 de ani, anunta stirileprotv.ro.

Potrivit ForbesNickolay Lamm, artist si cercetator, a facut echipa cu un genetician pentru a afla si apoi ilustra cum vor arata oamenii peste 20.000, 60.000 si 100.000 de ani.

Lamm spune ca varianta lui este “o posibila evolutie”, iar ilustratiile au fost inspirate de discutiile pe care le-a purtat cu dr. Alan Kwan, care are un doctorat in genomica computationala, acordat de Universitatea din Washington.

Kwan si-a bazat predictiile pe modul in care ar arata mediul inconjurator in viitor, cum va fi clima si evolutia tehnologiei.

Una din schimbarile majore la om va fi fruntea mai lata. Alan Kwan se asteapta ca oamenii sa aiba creierul mai mare, iar din acest motiv si capul va fi mai mare.

Kwan spune ca 60.000 de ani de acum inainte, capacitatea noastra de a controla genomului uman va avea, de asemenea, efect in evolutia caracteristicilor noastre faciale.

Pentru ca ingineria genetica va deveni "normala", "soarta fetei umane va fi tot mai mult determinata de gusturile omului", spune Kwan intr-un studiu stiintific.

Profesorul Kwan crede ca pielea omului va fi mai pigmentata, iar ochii se vor mari treptat, dar considerabil peste 100.000 de ani, ca urmare a tuturor factorilor luati in calcul de el

Kwan se asteapta, de asemenea, ca oamenii sa aiba pleoape groase si arcuirea sprancenelor mai pronuntata.

Share articol: