Oamenii de știință de la Universitatea Ritsumeikan au dezvoltat „microdegete" robotice moi care le permit oamenilor să interacționeze cu insectele. 

Degetele minuscule (cu o lungime de doar 0,47 inci și o lățime de 0,12 inci) combină senzori de tensiune din metal flexibil cu „mușchi" din baloane pneumatice pentru a oferi suficientă forță pentru a atinge un gândac fără a-l răni. Operatorul uman controlează mâna minusculă cu ajutorul unei mănuși robotice.

Tehnologia ar putea fi utilă pentru studierea forțelor insectelor, cum ar fi mersul sau zborul. Cu toate acestea, echipa consideră că invenția este, de asemenea, potențial utilă pentru alte interacțiuni la scară mică, în special cu ajutorul ochelarilor de realitate augmentată care ar putea oferi o perspectivă mai clară. Viitoarele versiuni ar putea într-o zi să ajute medicii să „interacționeze” direct cu bacteriile și virușii.

Provocarea, ca în cazul multor invenții, este transpunerea descoperirii într-un produs practic. Echipa de la Ritsumeikan a avertizat că aceasta este încă un concept și un „studiu reprezentativ". Ar putea trece ceva timp până când tehnologia va fi testată în profunzime, ca să nu mai vorbim de momentul în care ar fi gata pentru producția în masă. Cu toate acestea, lasă să se întrevadă un viitor în care oamenii pot manevra chiar și cele mai mici obiecte într-un mod foarte natural.

__________________________________________________________________________________________________

Urmăriți emisiunile preferate pe protvplus.ro:

Share articol: