Un nou monument preistoric a fost descoperit de arheologi la o distanță mică de Stonehenge. 

Cu o lățime de 10 metri și 5 metri adâncime, structurile descoperite de arheologi formează un cerc vast, cu un diametru de 2 kilometri, în jurul pereților Durrington Walls, o așezare străveche din apropiere de Stonehenge.  

Mărimea celor aproximativ 20 de elemente care formează monumentul preistoric sugerează natura lor neolitică. Noua descoperire este descrisă ca fiind "uimitoare" de o echipă de arheologi de la mai multe universităţi, implicați în acest proiect.

Situl este localizat la aproximativ trei kilometri nord-est de Stonehenge, pe platoul Salisbury Plain.

Conform specialiștilor, dovezile sugerează că stâlpii datează din aceeaşi perioadă cu monumentul megalitic, cu aproximativ 4.500 de ani în urmă.

"Aceasta este o descoperire fără precedent, de o importanţă majoră în Regatul Unit", a declarat Vincent Gaffney, unul dintre arheologii aflaţi la conducerea proiectului.

Monumentul de la Stonehenge se va redeschide pentru public la 4 iulie.

Cercul de pietre de la Stonehenge, al cărui scop rămâne necunoscut în pofida deceniilor de cercetare, este unul dintre cele mai faimoase locuri din Marea Britanie şi un punct de atracţie pentru numeroşi turişti şi persoane în căutarea conexiunilor spirituale cu natura, scrie The Guardian.


Urmăriți emisiunile preferate pe protvplus.ro: 

 


Share articol: