Plantele de pe fundul lacului Abraham din Canada elibereaza metanul care ingheata in momentul in care incearca sa ajunga la suprafata.

Metanul, un gaz inflamabil, este cunoscut ca fiind printre vinovatii efectului de sera, dar, uneori, poate fi elementul artistic de pe suprafata unui lac. Darwin Widgett a calatorit in Alberta, Muntii Stancosi pentru a surprinde frumusetea toxicitatii metanului prins in gheata de la suprafata lacului Abraham.

Black Friday continua. Promotiile de astazi

Renunta la televizor. Proiectoare la pret redus in magazinele din Romania


Lacul artificial a fost creat in 1972 odata cu constructia barajului Bighorn si a primit numele lui Silas Abraham, un locuitor din secolul XIX al vaii raului Saskatchewan. Pentru fotograf a fost o calatorie periculoasa pe gheata lacului pentru a surprinde imaginile perfecte, existand atat riscul ruperii ghetii, cat si al exploziei metanului.


De 25 de ori mai cald decat dioxidul de carbon, metanul este un gaz de sera periculos. Unele lacuri au adevarate "hot spoturi" in care concentratia de metan este atat de mare incat gheata nu se formeaza la suprafata, aceste locuri putand fi observate chiar si dintr-un aparat de zbor.

Share articol: