De mai bine de un deceniu, Intel a dezvoltat tehnologii cat mai noi pentru ca omul de stiinta Stephen Hawking sa poata comunica mai simplu printr-o interfata digitala.

Daca in acest moment, Stephen Hawking poate rosti prin actualul soft construit de Intel un singur cuvant pe minut, Justin Rattner de la Intel spune ca datorita noilor reusite ale departamentului de cercetare si inginerie, Intel va putea sa il ajute sa "rosteasca" pana la 10 cuvinte pe minut.

"Am construit o noua interfata care va putea sa interpreteze mai simplu gesturile fetei si sa reproduca respectivele cuvinte pe care subiectul doreste sa le rosteasca", a declarat Rattner de la Intel pentru revista Scientific American.

Daca in acest moment, softul prin care Stephen Hawking poate comunica se bazeaza pe stimularea obrazului pentru a identifica literele, silabele si cuvintele pe care aceste doreste sa le rosteasca, de acum incolo noua tehnologie ar putea folosi si alte gesturi ale fetei.

La 71 de ani, Stephen Hawking, considerat unul dintre cei mai mari oameni de stiinta ai istoriei, reuseste sa munceasca in continuare in ciuda sclerozei laterale amiotrofice de care sufera inca din tinerete si sa scrie carti extrem de importante pentru lumea cosmologiei, lansand in anul 2010 cartea The Grand Design.

Share articol: