NASA a realizat un film de prezentare al proiectului care va identifica, captura si schimba directia unui asteroid, misiune programata pentru anul 2025.

Costurile misiunii au fost estimate la 2, 6 miliarde de dolari, acestea regasindu-se in planul de buget din 2014 al agentiei, relateaza The Independent, citat de stirileprotv.ro.

"Aceasta initiativa reuneste ce este mai bun din tehnologie, stiinta si eforturile de explorare ale omului, in incercarea de a atinge scopul presedintelui de a trimite o echipa pe un asteroid, in 2025", a declarat un reprezentant NASA printr-un comunicat de presa.

Misiunea ar include lansarea capsulei Orion pe Luna, invartindu-se in jurul satelitului pentru a prinde viteza "fiind asistata de campul gravitational al Lunii ".

Dupa identificarea si capturarea asteroidului, acesta va fi repozitionat intr-o zona mai stabila pe orbita Lunii. Acest proiect ar putea ajuta la schimbarea viziunii asupra viitoarelor misiuni spatiale.

Planul a fost anuntat in 2012, de catre un grup de antreprenori, din care fac parte regizorul James Cameron si cei doi sefi de la Google Larry Page si Eric Schmidt.

Grupul numit Planetary Resources a strans pe platforma Kickstarter aproximativ 1,5 milioane de dolari, pentru lansarea unui telescop pentru gasirea unor asteroizi apropiati.

Proiectul este destul de criticat, unii oameni de stiinta considerand ca este extrem de dificil sa prezici ce cantitate de metale pretioase pot fi gasite in spatiu.
 

Share articol: