Intre 2009 si 2011 au disparut aproape 50 de dispozitive mobile apartinand Agentiei Spatiale Americane.

Un notebook continand "coduri secrete" a fost furat de la NASA anul trecut, a dezvaluit inspectorul general al Agentiei. Paul K. Martin a facut aceasta marturisire ieri, in fata Congresului American. El a spus ca notebook-ul continea coduri pentru controlarea Statiei Spatiale Internationale.

Acesta a fost doar unul dintre cele 48 de dispozitive mobile care au disparut pur si simplu in perioada aprilie 2009 - aprilie 2011. Intr-un raport, inspectorul general spunea: "Furtul din martie 2011 al unui notebook NASA necodat a dus la pierderea algoritmilor folositi pentru a comanda si controla Statia Spatiala Internationala".

Alte notebook-uri pierdute sau furate contineau informatii critice despre programele NASA Constellation si Orion. "NASA nu poate masura cu precizie cantitatea de date critice expuse atunci cand notebook-urile angajatilor sunt pierdute sau furate, pentru ca Agentie se bazeaza pe faptul ca angajatii sa raporteze pierderea datelor", a mai spus el.

In 2010 si 2011, NASA a raportat 5.408 incidente care tin de securitatea informatica, incluzand aici de la virusi, pana la persoane care intrau in sistem fara sa aiba voie.

Sursa: dailymail

Share articol: