Alimentele deshidratate si inghetate vor fi inlocuite cu produse proaspete care pot fi gatite la bordul navelor sau pe Planeta Rosie.

Prima misiune martiana cu oameni la bord va fi altfel decat toate celelalte pe care NASA le-a facut in spatiu. Din punct de vedere al gastronomiei, cel putin. Foarte cunoscuta mancare uscata si congelata va fi inlocuita cu alimente proaspete care pot fi gatite atat pe nava, cat si pe Marte.

Cei sase astronauti care se antreneaza pentru aceasta misiune tocmai in Hawaii "au voie" sa vina cu idei pentru imbunatatirea meniului avand in vedere ca locul unde se desfasoara toate testele este utilat cu tot ceea ce trebuie sa fie intr-o bucatarie: cuptor, cuptor cu microunde si chiar aparat de copt paine. Printre cele dn dieta zilnica se afla sushi vegetal dar si galuste rusesti (pelmeni).

Misiunile anterioare au aratat ca astronautii pot suferi de epuizare dupa o dieta cu produsele "clasice" care se gasesc pe o nava spatiala. Conform planurilor, astronautii care vor merge in prima misiune pe Marte vor manca produse deshidratate, dar dupa cele 300 de zile de calatorie vor putea avea in meniu alimente gatite la fata locului.

Share articol: