Imagini video de senzatie intr-o demonstratie spectacol realizata ieri de Google la San Francisco. GALERIE FOTO

Google va lansa prima pereche de ochelari digitali capabili sa transmita live un stream audio/video si chiar sa realizeze anumite task-uri. Prima serie de ochelari inteligenti vor fi gata in cursului anului viitor, a declarat Sergey Brin (foto), co-fondator Google, cu ocazia conferintei I/O 2012, ce are loc la Moscone Center in San Francisco.

Ochelarii Google vor avea un pret mai mic de 1500 de dolari si pentru inceput vor fi destinati doar unui grup restrans de dezvoltatori. Ochelarii inteligenti vor avea mai multe functii precum inregistrarea imaginilor video, accesarea contului de e-mail sau cautarea diferitelor informatii pe web.

Pentru a exemplifica avantajele ochelarilor, Google a prezentat in direct in prima zi a conferintei I/O 2012, un test video de senzatie. Ochelarii au transmis imagini video live si au fost purtati deasupra orasului San Francisco de catre un parasutist care a aterizat pe Moscone Center, apoi de catre biciclisti, de un alpinist care a escaladat peretii exteriori ai cladirii si care a intrat pe bicicleta in sala in care avea loc conferinta Google I/O 2012.

Cu ocazia conferintei I/O 2012, Google a lansat o noua versiune a sistemului de operare Android: 4.1 Jelly Bean si Nexus 7, o tableta quad-core foarte ieftina, prima din seria Nexus.
Sursa: cnet

Share articol: